RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berlusconi sitter minst ett år til

Sist oppdatert:
Italias statsminister Silvio Berlusconi vant en overlegen seier i det italienske parlamentet onsdag. Nå har han minst ett år på å overbevise sine skeptiske velgere for å bli gjenvalgt.

Berlusconi er nå nesten helt i mål med å få gjennom sitt nye program frem til valget neste år. Onsdag kveld avgav 334 representanter i Underhuset sin stemme til fordel for statsministeren som forrige uke måtte danne en ny regjering etter en intern maktkamp blant flere av koalisjonspartnerne. 240 representanter stemte mot, melder nyhetsbyrået Reuters.

Valget i Underhuset var det nest siste hinderet mediamagnaten Berlusconi måtte forsere for å få tilbake tilliten blant de folkevalgte. Overhuset vil trolig støtte Berlusconi når de skal stemme over programmet torsdag. Dermed vil statsministerens verste politiske krise i løpet av hans fire år ved makten være over.

Under en energisk fremførelse forut for stemmegivningen onsdag, sa Berlusconi til opposisjonen at de tok veil dersom de trodde at han var blitt svakere etter krisen. Han sa også at lederen for sentrum-venstre opposisjonen, tidligere president for den europeiske kommisjonen Romano Prodi, ikke ville vinne det kommende valget.

- Til våre venner på venstresiden vil jeg si: ikke lur dere selv til å tro at dere allerede har seieren i boks, sa Berlusconi til hånende tilrop fra sine motstandere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere