RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alessia Paradisi (EPA/Scanpix)

Berlusconi vil ikke på opera med Schröder

Sist oppdatert:
Italias statsminister Silvio Berlusconi (bildet) trakk seg fredag fra et planlagt operabesøk i byen Verona sammen med Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder.

Berlusconi skal ha trukket seg for å unngå å bli gjenstand for protester fra opposisjonen, ifølge en talsmann for Schröder. De to regjeringssjefene skal likevel treffes lørdag til politiske samtaler.

Forholdet mellom de to landene har ikke vært det beste etter at Berlusconi i EU-parlamentet sa at den tyske parlamentarikeren Martin Schulz ville egnet seg i rollen som vaktmann i en tysk konsentrasjonsleir i en italiensk film.

Senere fulgte en italienske statssekretær opp med å kalle tyskerne for «blonde hyper-nasjonalister» som høylydt innvaderer italienske strender. Schröder kvitterte med å avlyse sin planlagt Italia-ferie.

Forbundskansler Gerhard Schröder vektla imidlertid de gode og stabile forbindelsene mellom Tyskland og Italia da han fredag kom til Verona for å møte Berlusconi og Prodi.

– Man trenger ikke å elske hverandre. Det er tilstrekkelig at man respekterer hverandre, sa den tyske regjeringssjefen ifølge NTB-AFP-DPA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere