RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bernie Sanders formelt inn i presidentkampen

Senator Bernie Sanders kaster seg ut i valgkampen for å bli Demokratenes presidentkandidat på et folkemøte i Burlington i Vermont.
Senator Bernie Sanders kaster seg ut i valgkampen for å bli Demokratenes presidentkandidat på et folkemøte i Burlington i Vermont. Foto: Brian Snyder (Reuters/NTB Scanpix)
Den venstreliberale senatoren Bernie Sanders har formelt meldt seg på kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

Sanders varslet for en måned siden at han planla å stille, og tirsdag lanserte han sitt kandidatur på et folkemøte i hjemstaten Vermont.

Den 73 år gamle senatoren, som er Kongressens eneste uttalte sosialist, sa at han stiller fordi han ønsker å gjøre noe med et økonomisk system som skaper stadig større avstand mellom fattige og rike i USA.

Sanders er lite kjent utenfor sin lille hjemstat og Kongressen i Washington og får en formidabel oppgave mot det enorme valgkampmaskineriet til Hillary Clinton.

Mens det er et helt kobbel med kandidater som kjemper om den republikanske nominasjonen, er Clinton storfavoritt til å bli Demokratenes kandidat. Sanders er den eneste som har utfordret henne hittil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere