*Nettavisen* Nyheter.

Beskutt i 190 km/t

- De jaget oss i to mil og skjøt hele tiden. Jeg skulle vært død nå, sier den svenske hjelpearbeideren Gunnar Hällgren om marerittet han opplevde i Irak.

10.11.03 13:22

Med to biler på hjul 190 kilometer i timen ble den svenske hjelpearbeideren og hans sjåfør beskutt med kalasjnikover. Først da de nærmet seg en amerikansk kontrollpost, ga forfølgerne opp.

Hällgren er katastrofesjef i bistandsorganisasjonen Håpets stjerne, og jobber i det sørlige Irak. I helgen opplevde han marerittet.

På vei til Kuwait
Han og sjåføren Robert Chehade besøkte helsedepartementet i Basra søndag, og var på vei tilbake til Kuwait da de ble angrepet.

- Det begynte med at en personbil med tre arabisk-kledde menn kjørte inn foran oss. Så kjørte en annen bil opp på venstre side. En av mennene rettet en kalasjnikov rett mot oss. Han skjøt rett mot Robert, forteller Hällgren til Aftonbladet.

Han vet ikke hvor kulen ble av, bare at den ikke traff.

I motgående kjørefelt
Etter skuddet trykket Robert gassen i bånn på sin Lexus Land Cruiser, og det var nok denne bilens kraftige motor som reddet de to. I to mil kjørte de i motgående felt med angriperne like bak. De ble hele tiden beskutt, og bakruta gikk i tusen knas.

- Det gikk i 190-195 kilometer i timen. Hele tiden skjøt de mot oss. Ett skudd gikk inn akkurat der jeg hadde hodet. Jeg hadde blitt truffet om jeg ikke hadde krøpet sammen, forteller Hällgren, som mener bilen ble truffet av mellom seks og ti skudd.

Rundt en halv mil fra grensen mot Kuwait valgte Robert å kjøre av motorveien og svingte av på en militærvei som fører til en amerikansk-britisk grensepost. Da ga forfølgerne opp.

Puster ut
Nå puster Hällgren ut i Kuwait by.

- De ville drepe oss, helt klart. Og vi trodde det var over. Da jeg krøp sammen i bilen lå jeg bare og ventet på den store smellen, forteller Hällgren til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.