RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beskylder USA for terrorisme

Foto: - (AFP)
Sist oppdatert:
Irans åndelige leder langer ut mot amerikanerne.

Irans åndelige leder ayatollah Ali Khamenei anklager USA for å fremme terror, samt planlegge anslag mot landet.

- Penger, våpen og tilrettelegging blir direkte brukt av amerikanerne langs våre vestlige grenser for å bekjempe den islamske republikkens system. Vi må være våkne, sa ayatollah Ali Khamenei i en tale tirsdag, melder Reuters.

Kommentaren vil sannsynligvis bli mottatt med irritasjon av president Barack Obama som har jobbet med å innføre dialog med Iran. USA og Iran har ikke har diplomatiske forbindelser på nesten 30 år.

Forholde mellom de to landene har vært ekstra anstrengt de siste årene grunnet Irans omstridte atomprogram. Vesten hevder iranerne er i ferd med å utvikle atomvåpen, men Iran hevder de kun har fredelige formål med atomprogrammet.

Obama sa mandag at han gir iranerne fram til utgangen av året til å vise fremskritt i forbindelse med avviklingen av atomprogrammet. Han varslet også tøffere sanksjoner mot Teheran for å forsikre seg om at landet skjønte alvor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere