*Nettavisen* Nyheter.

Beskyldes for løgn

Foto: Rich Pedroncelli (AP)

Nå har partifellene startet «anti-Arnold»-kampanje.

Arnold Schwarzenegger er republikansk guvernør i California. Det til tross har han alltid behandlet sine partifeller med en kombinasjon av likegyldighet og en smule forakt. I forbindelse med at guvernørtiden hans går i 2010 er han i ferd med å få smake sin egen medisin.

Av sine egne partifeller.

Ifølge LA Times gjør nemlig begge toppkandidatene til å ta over vervet i den republikanske leiren, Meg Whitman og Steve Poizner, alt for å distansere seg fra filmstjernen.

Og de legger ikke silkehanskene mellom.

Motarbeider aktivt
De to republikanerne har åpent motsatt seg en pakke på 42 milliarder dollar som Schwarzenegger har forhandlet frem med det demokratisk ledede Legislaturet.

- Før man ber skattebetalerne om mer penger bør myndighetene kutte mer i byråkratiet, effektivisere egen virksomhet og gi bedre service til en billigere penge, skrev Whitman i en kronikk i Sacramento Bee.

Og viste samtidig de to republikanernes ømme punkt.

Både Poizner og Whitman går til valg på nesten de samme løftene som Schwarzenegger gjorde for fem og et halvt år siden.

Nemlig lavere skatter og innsparinger i offentlig forbruk.

Problemet er at Schwarzenegger langt fra ha holdt løftene fra den gangen.

Isteden har både skatter og offentlige utgifter gått i været med ham som skipper.

Skepsis
- Det er naturlig at folk spør seg om hvordan disse skal klare å holde de samme løftene som Arnold ga i 2003, og ut fra det han har fått til. Det har oppstått et behov for å distansere seg fra Schwarzenegger for å skape sine egne rasjonalia for hvorfor de bør bli valgt, sier en talsmann for republikanerne som ønsker å være anonym.

Nå sitter demokratene og håper på at Schwarzenegger skal begynne ta igjen etter kritikken slik at den skitne delen av valgkampen holdes innenfor republikanernes egne rekker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.