RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beskyldt for drap etter stevnemøte

(REUTERS)
Korrupsjonsjeger risikerer dødsstraff.

Den tidligere sjefen for anti-korrupsjonsenheten i Indonesia risikerer dødsstraff etter at et angivelig stevnemøte fikk en fatal slutt.

Tirsdag ble det kjent at påtalemyndigheten ba om dødsstraff for Antasari Azhar, den tidligere lederen av Indonesias anti-korrupsjonskommisjon, Corruption Eradication Comission (KPK). Det melder nyhetsbyrået AFP.

Azhar er tiltalt for å ha drept sin rival i et angivelig kjærlighetstriangel.

- Konspirasjon
Aktor Cirus Sinaga hevdet i retten i Sør-Jakarta at Azhar har vært medskyldig i å overtale andre til å utføre overlagt drap, og at han derfor bør bli ilagt dødsstraff.

Azhar, på sin side, benekter enhver befatning med drapet på forretningsmannen Nasrudin Zulkarnaen, og sier han er et offer for en konspirasjon som er utført for å svekke KPK.

Politiet hevder at den 56-årige Azhar skal ha utført drapet etter at Zulkarnaen forsøkte å presse ham etter et stevnemøte Azhar skal ha hatt med forretningsmannens 22-år gamle kone på et hotell i Jakarta.

- Fra begynnelsen av kan vi se denne saken er konstruert. Jeg er overbevist om at Antasari vil bli løslatt fordi det ikke er bevist at han ga instruks til noen om å begå mord, sier forsvarer Mohammad Assegaf.

Mektige interesser
Azhar ble arrestert 4. mai i fjor og har blitt holdt i politiets varetekt siden.

Zulkarnaen var gift med Rhani Juliani, som nå er påtalemyndighetens vitne. Hun var også golf caddy på en bane som begge mennene frekventerte.

Azhars støttespillere sier han er blitt rammet av ulike mektige interesser i et forsøk på å lamme antikorrupsjons- kommisjonen. Den har i den senere tid avslørt en rekke høyprofilerte folk innen politikk, bank – og justisvesen.

Korrupsjonsliste
Transparency International rangerer Indonesia som et av verdens mer korrupte land.

På organisasjonens korrupsjonsliste for 2009 havner det asiatiske landet på 111. plass, sammen med land som Egypt og Togo.

Til sammenligning er Norge rangert på 11. plass, noe som er dårligst i Norden.

Det er 180 land med listen. Somalia er verst mens New Zealand regnes som det minst korrupte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere