RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beslagla store mengder sjøpølse på vei til Kina

Sist oppdatert:
Politiet i Mexico har beslaglagt 17 tonn med ulovlig fisket sjøpølse, som var på vei til Kina og USA. Utsalgsprisen ville ha vært på rundt 6,7 millioner kroner.

Sjøpølse er en beskyttet art i Mexico og den dyrebare lasten ble funnet i to trailere som ble stanset i en politikontroll ved den internasjonale flyplassen i Cancún.

Dyrene var kokt og frosset ned, og de forfalskede fraktdokumentene viste at 11 tonn var på vei til Hongkong mens 6 tonn skulle til Florida i USA:

Ifølge mexicanske myndigheter foregår det et omfattende ulovlig fiske etter sjøpølse utenfor kysten av landet, og mesteparten av fangsten havner i Asia.

Etterspørselen etter sjøpølse er stor i Kina og Japan, der de spiser alt fra kjøttet til skinnet, innmaten og eggene, noen ganger tilberedt, andre ganger tørket eller rå.

Tørket sjøpølse brukes også i kinesisk naturmedisin, og prisene som oppnås for de noe uvanlige skapningene som lever på havets bunn, er så høye at det i flere tiår har vært drevet oppdrett i mange land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere