RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beste båtkjøp til 200.000

Sist oppdatert:
SJØEN FOR ALLE (TV 2 Nettavisen): TV 2 Nettavisen har kåret årets beste båtkjøp i 200.000-kronersklassen. Du kan faktisk få en 20-foter med kabin og bysse for denne prisen. Se bildene.

I dag lanserer TV 2 Nettavisen sitt nye båtmagasin på nettet. I den anledning har vi kåret årets beste båtkjøp på «Sjøen for alle».

Har du 200.000 kroner til å kjøpe båt for, har du mye å velge blant. Du kan få en kjapp og fancy bowrider med skinninteriør, stereo og teppe, eller du kan få deg en romslig skjærgårdsjeep.

Dagens beste kjøp
Men legger du på 15.000 kroner, kan du gjøre det som må være et av dagens beste nybåtkjøp. Du kan få deg en 20 fots cabinbåt, med enorm solseng foran, sitteplass til fem, samt overnattingsplass for to voksne og minst ett barn i en romslig cabin. I tillegg har båten kokeapparat, vask, eget toalettrom med porta-potti, samt dusj på badeplattformen.

Ønsketenkning? Nei, båten heter Bahia 20 og er produsert av italienske Aquamar. Den leveres med en 75 hk totakter for 215.000 kroner. En motor som fint tar båten i plan i en akseptabel marsjfart.

Dytter du derimot inn 14000 til, får du en 90 hk bakpå - og da blir båten adskillig friskere.

Ingen svane
Hvordan har italienerene klart dette? Jo, de har produsert en enkel båt, uten mye ekstra fiksfakserier. Dette er ingen Mercedes eller Ferrari - og det er heller ikke sjøens svane.

Og selv om innerskroget er tynt, virker båten likevel mer enn solid nok. Derfor vinner også båten TV 2 Nettavisens kåring, om beste båtkjøp på «Sjøen for alle» i 2005 i prissjiktet rundt 200.000 kroner.

Men fortvil ikke om du heller kunne tenke deg en bowrider, eller en skjærgårdsjeep. Utvalget er stort.

Du kan få deg en 18 fots Mariah bowrider for 199.900 kroner, med en 135 hk mercruiser innenbordsmotor. En tøff båt med masse utstyr og flotte linjer.

Finsk kupp
Ønsker du å gå ned ytterligere noen titusen kroner, kan du gjøre ett av messens aller beste kjøp hos finske Castello. Båten Castello Marine HT, er en 18-foter, bygget over en klassisk lest. Utseende enten liker eller misliker du - men båten er solid og utstyrt med en 50 hk utenbordsmotor. Prisen 167.500 kroner. Og ja, her er det også overnattingsplass til et par voksne.

Sverger du til walkaround-båter, eller skjærgårsjeep, kan vi anbefale Seamarin 17. En walkaroundbåt på 17 fot med en 80 hk bakpå. Båten er utstyrt med en kabin med overnattingsplass for to. I tillegg godt med sitteplasser ute. Det som kanskje trekker båten noe ned er litt lavt fribord - men for all del - dette er også mye båt for pengene.

Vi må også nevne de greske Dragobåtene som er på « Sjøen for alle». Dette er enkle kabinbåter. En 18-foter (5,5 meter lang) koster 195.800 kroner med en 60 hk i hekken.

God soveplass til to voskne og ett barn, men ellers lite utstyr. Skal du ha en båt av samme størrelse som Aquamarin, må du opp i Drago 660 (den er riktignok 40 cm lengre), men koster 272.000 kroner med motor.

Beste jeep for barn
Som ren skjærgårdsjeep falt vi for ryds 568 GT. En båt som virker utrolig solid og gjennomtenkt. I tillegg er den veldig barnevennlig med utrolig høyt fribord. Prisen er også sympatisk - omlag 187.000 kroner med bra motorvalg.

Ønsker du en mer fancy jeep, med teakgulv og moteriktige seter, bør du kikke på Morgans nyeste modell. En Morgan 5200 med en 70 hk firetakter. Båten gjør 33 knop i følge forhandler. En nydelig båt med flotte proposjoner og greit utstyrt.

Ble du fristet? Se bildene av vinneren og de andre kandidatene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere