RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(LAPD)

Bestemødre drepte uteliggere

Sist oppdatert:
Helen Golay og (77) og Olga Rutterschmidt (75) drepte uteliggere og hevet livsforsikringen deres.

Helen Golay og Olga Rutterschmidt står tiltalt for drap på uteliggerne Kenneth McDavid og Paul Vados. Ifølge tiltalen tok damene først hånd om dem og ga dem mat og husly.

Så kjøpte de dyre forsikringer for dem. Og kjørte over dem med bil i fingerte «hit and run»-ulykker.

- Det høres ut som noe fra «Arsenikk og gamle kniplinger», sier en av aktorene i rettssaken som tirsdag startet i Los Angeles.

De to kvinnene kom til retten i like svarte buksedrakter. Nå risikerer de fengsel på livstid for drapet på Kenneth McDavid (73) i 1999 og Paul Vados (51) i 2005, skriver Los Angeles Times.

Videobevis
Som bevismateriale spilte aktoratet av et videoopptak gjort av de to kvinnene etter at de ble arrestert i 2006. På opptaket sitter de alene og snakker i et sterilt hvitt rom. Mens Golay ber henne om å være stille, klager Rutterschmidt på opptaket over at Golay ledet politiet til dem da hun tok ut for mange forsikringer på de avdøde.

- Hvorfor søkte du om de ekstra forsikringene. Det var for mange, sier Rutterschmidt, som er født i Ungarn, på gebrokkent engelsk på opptaket.

Golay forsøker å berolige sin medtiltalte med at problemene kommer til å forsvinne. Ingen av kvinnene nevner drapene på opptakene, men snakker mye om å få mer ut av forsikringsselskapene.

I forsikringspapirene står Golay frem som McDavids forlovede, mens Rutterschmidt angivelig er hans kusine.

Ga dem mat i to år
De to kvinnene hevdet i retten at de er uskyldige.

Ifølge påtalemakten plukket de gamle damene opp ofrene på gaten. De ga dem mat og skaffet til veie leiligheter der de kunne bo. Etter to år kjøpte de dyre forsikringer til dem.

Deretter dopet de ned ofrene sine og kjørte over dem. De forsøkte å få drapene til å se ut som en ulykke der gjerningspersonen hadde stukket av.

- De ventet i to år, med drap i tankene hver eneste dag. De starte drapsplanene med grådighet, og dere kommer til å se at selv når spillet var slutt, var de tiltalte fortsatt grådige, sa aktor Truc Do i sin åpningsprosedyre.

15 millioner
Totalt klarte kvinnene å få ut rundt 15 millioner kroner fra livsforsikringene til de to mennene.

Ifølge Do prøvde de to kvinnene også å lure en tredje mann, Jimmy Covington. De ga ham husly en kort stund og søkte om livsforsikring for ham. Covington, som skal vitne i saken, ble mistenksom og flyktet, ifølge Do.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere