*Nettavisen* Nyheter.

Bestemor drepte svigerdatter

Bestemor til 16 dømt for æresdrap.

26.07.07 16:02

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Metropolitan Police/PA Wire/PA Photos

Den 70 år gamle britiske bestemoren Bachan Athwal ble torsdag dømt for å ha beordret drapet på svigerdatteren Surjit Kaur Athwal (27) i 1998, skriver Reuters.

Også Bachals sønn, Sukhdave Singh Athwal (43), ble dømt for å ha stått bak drapet på sin egen kone.

Hadde et forhold
Surjit, som jobbet som toller på Heathrow-flyplassen, forsøkte desperat å komme seg ut av det arrangerte ekteskapet med Bachan Athwals sønn, som hun ble tvunget inn i da hun var 16 år.

27-åringen ba mannen om skilsmisse og fortalte at hun hadde et forhold til en kollega fra flyplassen. Det fikk begeret til å renne over for Bachan Athwal, som fra før mislikte svigerdatteren.

- Hun var en livlig ung jente, og hun hadde utviklet en litt vestlig livsstil. Hun klipte håret kort, røykte og drakk alkohol, sa aktor Michael Worsley til juryen, ifølge Reuters.

Surjits familie var sikher, og religionen forbyr både kvinner og menn å klippe håret.

- Over mitt lik
Et familiemedlem som vitnet mot Bachal, fortalte i retten at bestemoren, som har 16 barnebarn, hadde uttalt at hun ikke ville tillate skilsmisse så lenge hun var i live.

I desember 1998 lurte Bachal Surjit til å reise til India på grunn av et bryllup i familien. Her skal svigerdatteren ha blitt kvalt. Liket er aldri funnet, men antas å være begravd et sted i Punjab-provinsen. Da 27-åringen aldri kom hjem til Hayes i London, slo kollegene alarm.

- Denne saken understreker hvor alvorlig vi tar alle drap og vold, uavhengig av motivet, enten det er for økonomiske motiver eller for såkalt ære, sa sjefsinspektør Clive Driscoll i Specialist Crime Directorate i London til Reuters etter dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.