RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestemors avslørende Bush-stunt

(AP)
Sist oppdatert:
14.000 politifolk til tross - bestemoren Lindis Percy klatret enkelt opp i porten foran Buckingham Palace.

USAs president George W. Bush kommer tirsdag til London på et svært omstridt statsbesøk. Store deler av den britiske befolkningen ser helst at han hadde holdt seg hjemme, spesielt med tanke på at britene svir av 55 millioner kroner for å beskytte Bush.

Ikke ser det ut til å virke heller. Politiet i London går gjennom rutinene sine etter at veteranaktivisten Lindis Percy mandag kveld ganske enkelt spaserte opp til porten av Buckingham Palace, der Bush skal bo, klatret opp og hengte opp et amerikansk flagg med slagord.

- Det var veldig lite sikkerhet. Jeg bare gikk bort til porten og fant ut hvordan jeg kunne klatre opp, sier Percy, som flere ganger er blitt arrestert etter fredelige demonstrasjoner, til Sky News.

To timer
I to timer hang Percy, som er bestemor til fire, i porten på Buckingham Palace før hun kom ned helt frivillig. Percy mener at besøket til Bush er «ufølsomt» og mener det bør avlyses.

- Det er ikke for sent å avlyse besøket. Det ville være en modig og riktig ting å gjøre. Det er ganske utrolig at den britiske regjeringen har invitert ham på dette vanskelige tidspunktet i konflikten. Så mange mennesker er imot denne krigen og besøket hans, sier Percy.

Titusenvis
Tirsdag ettermiddag vil ikke Percy være alene lenger. Da vil titusenvis av demonstranter vise akkurat hva de mener om krigen i Irak og den amerikanske presidenten generelt.

14.000 politifolk, halve Londons politistyrke, har de neste tre dagene som eneste oppgave å beskytte presidenten. Det er den største sikkerhetsoperasjonen for et utenlandsk statsoverhode i britisk historie.

Rasende borgermester
Londons borgermester Ken Livingstone er lite glad for å få George W. Bush på besøk, og hevder den amerikanske presidenten utgjør tidenes "største fare for livet på jorda ".

Livingstone er kjent for å snakke fra rett fra levra, og har tidligere omtalt Bush-administrasjonen som "den mest korrupte og rasistiske amerikanske administrasjon på over 80 år".

Mens Blair er vert for Bush, har Livingstone invitert fredsbevegelsen til fest i Londons City Hall onsdag.

- Jeg anerkjenner ikke George W. Bush ettersom han ikke ble lovlig valgt. Så vi organiserer en alternativ mottakelse for alle andre enn Bush, sier Livingstone til The Independent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere