*Nettavisen* Nyheter.

Bestilte Uber på grunn av drap i området – ble hentet av drapsmannen

JASON DALTON under rettshøringen mandag. Foto: Handout (Reuters / NTB scanpix)

Uber-føreren drepte seks mennesker før han plukket opp en familie på fire.

NEW YORK (Nettavisen): Når du har vært på et show sammen med din kone og svigerforeldrene og stikker innom en bar etterpå, hvor du blir fortalt at det er en drapsmann løs i byen, er det naturlig å tenke at hjemreisen bør kortes ned.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Som for eksempel gjennom å ta en taxi eller en Uber-bil i stedet for å spasere.

Dette var tankegangen til en mann som ifølge Wood TV i Michigan har bedt om kun å bli identifisert som Derek. Han ville ikke utsette kona og svigerfamilien for en spasertur gatelangs mens det var en drapsmann løs i den lille byen Kalamazoo lørdag kveld.

Derfor bestilte han en Uber.

Litt senere ble Derek og familien plukket opp av en Uber-bil. «Det er vel ikke du som er drapsmannen?» spurte Derek sjåføren i en fleipete tone, og fikk til svar «nei».

Sjokket var rimelig merkbart da Derek litt senere oppdaget at sjåføren jo faktisk var drapsmannen, 45 år gamle Jason Dalton.

- Svigerfaren min nevnte dette med skytteren fra baksetet. Jeg spurte spøkefullt sjåføren om han var skytteren, og han ga meg et slags nei. Han ristet på hodet. Jeg spurte «Er du sikker?» og han svarte «Nei, jeg er ikke det. Jeg er bare trøtt», forteller Derek til 24 Hour News 8.

- Etterpå hadde vi en ganske normal samtale, legger Derek til.

Bilturen tok bare sju minutter. Da de kom fram til hotellet, så de to politimenn i lobbyen og politibiler synlig utenfor. Jason Dalton slapp familien av og kjørte videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

KALAMAZOO ble USAs nyeste offer for massedrap med skytevåpen lørdag, da seks mennesker ble drept. Foto: Andraya Croft (Ap / NTB scanpix)

20 minutter senere ble Jason Dalton arrestert. Han skal i avhør ha innrømmet skyld i skytingen, som så langt har ført til at seks mennesker er døde. Ytterligere to ligger kritisk skadd på sykehus.

Derek forsto ikke sammenhengen før han så bilder av Dalton i nyhetssendingene søndag morgen.

- Det var den samme mannen. Det er litt skremmende. Jeg tror ikke helt det har gått opp for meg, sier han.

P.S. Ifølge MSNBC skal legene har erklært at den ene av de overlevende døde, og deretter ha begynt forberedelsene til organdonasjon, da jenta klemte hånden til moren sin fra sykesenga. Hun ble da sendt rett til operasjonsbordet.

Annonsebilag