RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler for å få flere barn

Rikere kineserne betaler bøter for å få flere arvinger.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den økonomiske utvikingen i Kina går for fulle mugger og landets rike elite har funnet en måte å unngå regelen om at man kun kan få ett barn.

NA24 - din næringslivsavis

Jorden inneholder i dag omtrent 1,3 milliarder kinesere, men dette antallet kan fort vise seg å stige ytterligere ettersom landets nyrike nå betaler for å flere barn, ifølge Reuters.

Zhang Weiqing, direktør for landets populasjons- og familieplanleggingskommisjon, sier at de velstående ikke følger en-barns politikken ved å betale for å få så mange barn som de ønsker.

I Kina er regelen slik at dersom du får babyer som bryter med restriksjonene så venter det saftige bøter.

- Antallet rike mennesker og kjendiser som har mer enn ett barn er på hurtig fremmarsj, og nesten ti prosent av dem har tre, står det i en rapport fra kommisjonen, ifølge Reuters.

Zhang sier også at innbyggerne i øde områder fortsatt gifter seg under den lovfestede alderen på 22 år for menn og 20 år for kvinner, noe som bidrar til flere barn.

De siste årene har den kinesiske økonomien hatt en årlig vekst på rundt ti prosent, noe som har ført til at landet har fått flerfoldige unge rikinger.

Landets rikeste er en kvinne på 25 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere