RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA/Scanpix)

Betaler maten med fingeravtrykk

Sist oppdatert:
Hos den tyske supermarkedkjeden Edeka trenger du bare et fingeravtrykk for å sikre deg middag.

Nå kan du snart ikke sende minstemann på butikken etter en liter melk lenger. Nå må du personlig møte opp med fingeravtrykket ditt for å få betalt for varene - i alle fall har det vært slik i dagligvarebutikken Edeka i Tyskland siden november.

Det skriver den danske avisen Politiken. Kunder skal ikke bruke tid på å lete etter småmynt eller huske pin-koder. Nå plasserer de istedenfor fingeren på en skanner. Fingeravtrykket blir lest av og pengene trukket fra konto.

Ifølge den danske avisen har kjeden vært så fornøyd med det nye betalingssystemet at de nå planlegger å utvide det til å gjelde alle sine butikker.

- Det eneste kundene skal gjøre er å registrere seg en første gang og taste inn bankopplysningene sine. Deretter kan de begynne å handle, sier butikksjef i Edeka, Roland Fitterer, til Reuters ifølge Politiken.

Edeka-sjefene er ikke redd for at fingeravtrykkene kan bli misbrukt. Sjansen for at to personer har samme fingeravtrykk er en til 220 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere