RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beviser at 24-åringen er NK-mannen

Sist oppdatert:
Ved hjelp av avansert bildeanalyse slår svensk politi nå fast at 24-åringen som er arrestert for drapet på utenriksminister Anna Lindh, er den samme som mannen på overvåkningsbildene fra kjøpesenteret NK.

Politiet har hele tiden følt seg overbevist om at mannen med grå hettegenser på bildene er mannen som drepte Anna Lindh for halvannen måned siden.

- Vi kan vitenskapelig bevise at det er 24-åringen på bildene, sier en politikilde til Expressen.

Bildemateriale fra NK er blitt analysert av eksperter både i inn- og utland, og resultatene slår fast at det er 24-åringen som er på bildene.

- Det er utenfor enhver tvil, sier en kilde.

For å bevise at det er 24-åringen, har politiet tatt i bruk svært avansert teknologi. Ved hjelp av kameraer som har tatt bilder fra flere vinkler samtidig, kan man regne ut nøyaktige mål på mannen, opplyser den danske arkitekten Jens Vedel, som er ekspert på å lage tredimensjonale bilder fra vanlige bilder.

24-åringen har hele tiden nektet for at han var på NK på drapstidspunktet. Dersom det nå stemmer at politiet kan bevise vitenskapelig at det er han som er fotografert på kjøpesenteret, vil han få et betydelig forklaringsproblem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere