RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bhutto utfordrer Musharraf

Sist oppdatert:
Den tidligere statslederen Benazir Bhutto returnerer til Pakistan.

Pakistans første kvinnelige statsminister Benazir Bhutto returnerer etter planen til Pakistan 18. oktober, melder BBC.

BBCs kilde skal være et høytstående medlem at Bhuttos parti - Pakistan People's Party (PPP). Bhutto er ventet å stille til valget som skal finne sted i januar 2008.

Les også: Tidligere statsminister kastet ut

Grunnlovsendring må til
Det er knyttet stor spenning til neste års valg i Pakistan.

General Musharraf har sittet ved makten siden 1999 og har dermed avtjenet to perioder. For å få fortsette må han få politisk enighet om en grunnlovsendring som tilsier at presidenten kan sitte en tredje periode.

Innfridde krav
Ifølge nyhetsbyrået AP skal det ha pågått forhandlinger mellom Musharraf og Bhutto i flere måneder.

Nettavisen skrev i august at Musharraf har innfridd hennes krav, og at det er duket for en maktdeling mellom de tidligere politiske motstanderne.

To av hovedpunktene er krav om at korrupsjonsanklagene mot henne strykes, og at president Musharraf må trekke seg som leder av hæren.

Sharif ble utvist
Sharif, som ble avsatt i et statskupp i 1999 av nåværende president Pervez Musharraf, reiste i forrige uke hjem til Islamabad etter sju år i tvungen eksil. Målet var å stille til valg til nasjonalforsamlingen tidligere denne uken.

Han lovet å kaste landets president General Perwez Musharraf og få på plass demokratiet i landet.

Den tidligere statsministeren ble møtt av politi og militæret på flyplassen. Han ble sendt tilbake til Saudi-Arabia samme dag.

Vesentlig forskjell
Den største forskjellen på Bhutto og Sharif i forhold til å returnere hjem er at Sharif ble tvangssendt i eksil og undertegnet en kontrakt som hindrer ham i å gjennoppta politisk arbeid i Pakistan.

Bhutto derimot har ikke undertegnet en slik kontakt og dro frivillig til London i 1998. Hun kan derfor vende tilbake til pakistansk politikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere