RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bhutto vil lede massedemonstrasjon

Sist oppdatert:
Pakistans ekspresident vil marsjere mot parlamentet fredag.

Flere kilder har etterlyst opposisjonsleder Benazir Bhuttos deltakelse i konflikten i Pakistan. Onsdag oppfordret hun sine tilhengere til å slutte opp om en demonstrasjon mot president Pervez Musharrafs unntakstilstand-styre, ifølge nyhetsbyrået AP.

Massemønstring
Bhutto oppfordrer sine tilhengere til å stille til en massemønstring i den nærliggende byen Rawalpindi og marsjere mot parlamentet fredag.

Hun oppfordret sine tilhengere til å søke å ta seg til byen «til enhver pris» for å markere sin motstand mot det hun beskriver som «et diktatur som fungerer som drivstoff for ekstremisme og destabilisering i Pakistan og dets 160 millioner innbyggere».

- Dette handler om vår framtid som en moderne nasjon, og hvilke effekter det vil ha for regionene dersom en atomvåpennasjon som Pakistan imploderer, sier hun.

- Økende fare for nytt attentatforsøk
Ordføreren Javed Akhlas i Rawalpindi sier politiet vil forhindre enhver fra å ta seg til parken der Bhutto har planlagt å adressere sine tilhengere fredag.

Han sier, ifølge nyhetsbyrået AP, at det er en økende fare for et nytt attentatforsøk mot Bhutto.

Hun unnslapp et angrep som kostet 140 mennesker livet da hun ankom Karachi oktober 18. etter mangeårig eksil i London.

Ville storme parlamentet
Onsdag havnet om lag 400 Bhutto-tilhengere i en åpen konfrontasjon med opprørspoliti, da de prøvde å storme det Pakistanske parlamentet.

Politiet sprøytet tåregass mot demonstrantene og slo og arresterte de få som maktet å ta seg gjennom barrikadene som var kledd i piggtråd. Flere av de arresterte er kvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere