*Nettavisen* Nyheter.

Bigamist-dommer sparket

Dommer Walter Steed har tre koner og 32 barn. Fredag fikk han sparken som dommer fordi han er bigamist.

25.02.06 06:10

Walter Steed har vært dommer i 25 år i det lille stedet Hildale, sør i delstaten Utah. Hildale er et polygamisk samfunn, og Steed har bare vært dommer i små saker som fyllekjøring og hjemlig vold, skriver CNN.

Det var høyesterett i delstaten som fredag fattet en beslutning om å frata Steed retten til å fungere som dommer. Stillingen hans har bare vært på deltid. Ved siden av har han kjørt lastebil. Avgjørelsen kommer etter en 14 måneder lang etterforskning, som har konkludert med at Steed praktiserer bigami.

Walter Steed giftet seg jevnt og trutt i tre tiår. Den første konen fikk han i 1965, nummer to i 1975 og den tredje og siste i 1985. De tre kvinnene er søstre. Til sammen har Steed og konene fått 32 barn.

I tillegg til å miste dommersetet risikerer Steed å bli straffeforfulgt. Maksimumsstraffen for bigami i Utah er fem år i fengsel og 5.000 dollar i bot.

Flerkoneri var standard praksis i den mormonske kirken, men denne praksisen ble forlatt så tidlig som i 1890. Forskjellige sekter nektet å gi opp denne praksisen, og skilte seg fra hovedgrenen av den mormonske kirken. Det anslås at det finnes 30.000 polygamister i Nord-Amerika.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.