RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbombe drepte minst 14 i syrisk grenseby

En kraftig bilbombe eksploderte søndag like ved et feltsykehus i den syriske byen Atmeh.

Beirut (NTB-Reuters): Minst 14 mennesker mistet livet og 70 ble såret, ifølge kilder i den opprørskontrollerte byen.

Byen ligger like ved grensen til Tyrkia. Målet for angrepet ser ut til å ha vært et feltsykehus som er bygget av Ghassan Abboud, en syrisk forretningsmann med base i Dubai. Han eier blant annet den private TV-stasjon Orient Television, som også sender i Syria, og driver veldedighet for syriske flyktninger.

Kanalen har rettet kraftig kritikk mot de ytterliggående opprørerne i Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), som den siste tiden har ligget i konflikt med andre opprørsgrupper.

ISIL bak?

Aktivister i Syria sa søndag at mye tyder på at ISIL står bak angrepet.

– Orient har rettet kraftig kritikk mot ISIL, og ISIL har allerede kidnappet flere av Orients journalister, sier Zakwan al-Hadid, en opposisjonstilhenger i byen Idlib.

Ifølge et øyenvitne, Abdallah Saleh, ble hele fasaden på sykehuset blåst ut i eksplosjonen. Blant ofrene er både pasienter, leger og sykepleiere.

Noen av de sårede ble søndag brakt til Tyrkia, mens andre er ført til et annet sykehus i byen, opplyser Saleh.

– Barbarisk

Sykehuset ble drevet av Orient Foundation, Ghassan Abbouds egen stiftelse.

– Dette barbariske angrepet var rettet mot et sykehus som behandler mennesker som er såret av dødens bomber, som regimet har sluppet over frigjorte områder. Orient Foundation anklager Assad-regimet for å stå bak angrepet, heter det i en uttalelse fra stiftelsen.

Området nord i Syria blir kontrollert av en løs sammenslutning av opprørsgrupper. Byen spiller en viktig rolle for opprørernes forsyningslinje mellom Tyrkia og Syria. Til nå har området vært skånet for den verste volden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere