RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbombe ved amerikansk konsulat i Irak

Sist oppdatert:
Tre personer er drept og minst fem såret i et bilbombeangrep ved det amerikanske konsulatet i Arbil i Nord-Irak, ifølge byens borgermester.

– En bilbombe gikk av utenfor inngangen til det amerikanske konsulatet. Det ser ut til at konsulatet var målet for angrepet, sier borgermester Nihad Qoja.

Det ble også hørt skyting like etter eksplosjonen. Ingen av konsulatets ansatte skal ha blitt rammet i angrepet, som skjedde fredag.

Mens Iraks hovedstad Bagdad ofte rammes av bilbomber, skjer slike angrep sjelden i Arbil, som er hovedstaden i den irakiske delen av Kurdistan.

Det forrige angrepet av et slikt omfang i Arbil var et bilbombeangrep utført av en selvmordsbomber i november i fjor.

Kort tid etter meldingen om angrepet nord i landet, ble det også meldt om to bilbomber i Bagdad. Minst 27 personer ble drept, ifølge politi og helsepersonell.

Det ene angrepet skjedde på et marked i den sørvestlige bydelen Hay al-Amel, mens det andre rammet det østlige området al-Habibiya, ifølge kildene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere