RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbomber blir fremstilt i morgen

Sist oppdatert:
Det britiske aktoratet vil trolig framstille den irakiske doktoren Bilal Abdullah (27) for fengsling lørdag.

Politiet tror Abdullah står bak bilbombene i London og Glasgow.

Påtalemyndighetene i Storbritannia anbefalte fredag politiet å sikte den irakiske legen Abdullah.

Siktelsen inkluderer de mislykkede bilbombene i London og Glasgow, ifølge AP.

Ikke bekreftet
Politiet i London har imidlertid ikke bekreftet at Abdullah har blitt siktet, men ifølge aktor vil Abdullah befinne seg i Westminster byrett på lørdag.

Sju andre mistenkte er fremdeles i varetekt, inkludert mannen som fremdeles blir behandlet for brannskadene han pådro seg under det mislykkede terrorforsøket i Glasgow.

- Jeg har nå bestemt meg for at det er tilstrekkelige bevis for å sikte Bilal Abdullah for konspirasjon og sentral aktør under eksplosjonene, sier Susan Hemming, en anti-terror aktor, til AP.

Selvmordsbrev
Nettavisen skrev tidligere denne uken om politiets funn av Glasgow-legens selvmordsbrev , som tyder på at han regnet med å dø.

Legen ble arrestert på Glasgow flyplass etter at en brennende Jeep Cherokee braste inn i terminalbygget.

Khalid Ahmed, opprinnelig fra Libanon, var den eneste som kom til skade i angrepene, og tilstanden hans er fortsatt kritisk.

Britiske terroreksperter at angrepene ikke var profesjonelt utført, og at det dermed ikke er typisk for al-Qaida, melder AP.

På onsdag uttalte britenes nye statsminister Gordon Brown at regjeringen nå vil sjekke bakgrunnen til høyt utdannede innvandrere, i kjølvannet av det mislykkede terror-anslaget.

Mulla og Ansar
Nettavisen skrev også denne uken om koblingen mellom Ansar al-Islam og de to legene Ahmed og Abdullah

Sikkerhetstjenesten i Storbritannia sjekker nå om angrepene kan være forbundet med den kurdiske gruppa Ansar al-Islam.

I april i fjor skal etterretningsorganet MI6 ha advart den britiske regjeringen om at den kurdiske organisasjonen kunne planlegge angrep i Storbritannia.

Ansar al-Islam er kjent for å bruke bilbomber og selvmordsangrep, og har siden 2001 tatt på seg ansvaret for flere terrorangrep i Irak. Medlemmer av gruppen har blitt fengslet i hele Europa de to siste årene. Den nåværende lederen skal være kurderen Warba Holiri al-Kurdi, også kjent som Abu Abdallah al-Shafi, ifølge The Herald.

Alle de åtte som er arrestert for angrepene i Storbritannia er helsearbeidere, seks er fra Midtøsten og to er fra India.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere