RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbombet sykehus og busstasjon

Sist oppdatert:
I Bagdad ble minst 41 mennesker drept og 85 skadd etter at tre bilbomber gikk av onsdag morgen.

Bombene gikk av ved en busstasjon og et sykehus i sentrum av Bagdad.

En selvmordbomber i bil siktet på politifolk og detonerte kjøretøyet sitt utenfor busstasjonen al-Nahda, sier amerikanske militærkilder til Associated Press (AP). En annen bil fullastet med eksplosiver gikk av på parkeringsplassen hvor bussene plukker opp passasjerer.

Eksplosjonen etterlot flere døde strødd utover parkeringsplassen. Minst to busser ble ødelagt, og bare skjeletter av setene sto igjen inne i de forbrente vrakene. Flere gråtende menn klemte hverandre ved siden av en ung gutt på holdeplassen, skriver AP.

Den andre selvmordsbomberen sprengte kjøretøyet sitt nær sykehuset al-Kindi omtrent en halvtime senere. Samtidig var mange av de sårede fra det første angrepet i ferd med å ankomme for behandling. Det er usikkert om sykehuset var mål for angrepet.

Minst 15 kjøretøy, inkludert tre politibiler, ble ødelagt i angrepene på busstasjonen, et viktig knutepunkt for reisende på vei ut av hovedstaden. En rekke forbrente biler hadde hull fra splinter etter eksplosjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere