Gå til sidens hovedinnhold

Bildet av en sovende mamma på fotballkamp går viralt

«Denne er for mødre som faktisk hviler seg når de er slitne. Må vi kjenne dem. Må vi oppdra dem. Må vi være dem.»

«Soccer mom», altså fotballmødre, er et godt etablert uttrykk i USA. De defineres gjerne som middelklasse-mødre som ofte bor litt i utkant av byene og som bruker mye tid på barna sine.

Rent stereotypisk er «soccer moms» de mødrene som stiller blide og opplagte på barnas fotballkamp, og trening, hver eneste uke, gjerne med medbrakte, hjemmebakte muffins til supporterne på sidelinjen.

- Min nye helt

Derfor er det kanskje forfriskende å se et bilde av en litt utradisjonell «soccer mom», nemlig hun som er avbildet på dette bildet: Sovende på sidelinjen av barnets fotballkamp.

Bildet er tatt av den amerikanske forfatteren og trebarnsmoren Glennon Doyle (41), som presenterer kvinnen som sin nye helt:

«Mens alle de andre mødrene sto på sidelinjen og utviste stor bekymring og volum, la denne helten seg ned på bakken, med hodet på veska, jakken over ansiktet, mens hun tok en lur. Innimellom våknet hun av ropene på sidelinjen, strakk armen i været og ropte «JA». Jeg elsker henne.»

Hylles av andre mødre

Glennon mener det må være lov å hvile seg hvis man trenger det, selv på fotballkamp.

«Denne er for mødre som faktisk hviler seg når de er slitne. Må vi kjenne dem. Må vi oppdra dem. Må vi være dem,» skriver hun.

På Facebook har innlegget blitt delt nærmere 150.000 ganger og likt av snart 41.000. Også på Instagram har bildet fått voldsomt med oppmerksomhet, samtidig som det har fått omtale i blant annet Babble og Expressen.

Kommentarfeltet flommer over av støttende kommentarer:

- Så mange ville tatt dette bildet og gått i en helt annen retning. De ville ment hun burde skamme seg for å ta en lur mens barnet gjør noe stort. De ville sagt hun er lat eller verdiløs. Herregud, jeg er SÅ GLAD for å se enkelte foreldre heie på andre foreldre som bare gjør sitt beste for å komme seg gjennom dagen, skriver en.

- Dette er noe jeg ville gjort...og har gjort, skriver en annen.

- Jeg nekter å unnskylde meg selv eller henne. Livet er for travelt. Forventningene er for høye, og foreldre har aldri vært verre når det kommer til å dømme hverandre, skriver en tredje.

Kommentarer til denne saken