RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP

Bildt kan få flere opsjonsmillioner

Sist oppdatert:
Sveriges korrupsjonsanmeldte utenriksminister kan håve inn ti nye millioner.

Det svenske Miljöpartiet har anmeldt Carl Bildt og ba ham gå av etter Bildts håndtering av aksjeopsjonene i gass- og oljeselskapet Vostok Nafta, et selskap som er børsnotert i Sverige.

- Nå er spørsmålet om det var en gave eller rett og slett en bestikkelse, sa partiets talsmann Peter Eriksson til TV4 søndag.

I fjor høst solgte Bildt opsjonene for 4,8 millioner svenske kroner. Nå kan han imidløertid doble den summen ved å selge seg ut av det amerikanske selskapet Legg Mason.

- Jeg har vært i styrer for enda større selskaper der jeg fortsatt har opsjoner, sier Carl Bildt til SVT-programmet Aktuellt, ifølge Expressen.

Bildt mener opsjoner er en vanlig belønning for styrejobber i store selskaper Sverige, men møter motstand.

- Jeg kjenner ikke til andre eksempler, sier Albin Rännar hos Nordic Investor Services til Svenska Dagbladet.

Vostok Nafta henter størstedelen av sine inntekter fra aksjer i det russiske gasselskapet Gazprom. Som utenriksminister har Carl Bildt hatt mulighet til å øve direkte innflytelse over Gazprom, og dermed havnet han i en vanskelig posisjon.

Statsminister Fredrik Reinfeldt forsvarte mandag kveld Bildts opsjoner i Legg Mason, og mener de ikke strider med Bildts jobb som utenriksminister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere