*Nettavisen* Nyheter.

Bilen full av innvandrere

Foto: (Helsingborgs Hamn)

En nordmann og to utlendinger ble onsdag stoppet med varebilen full av ulovlige innvandrere i Helsingborg.

19.11.03 12:47

I lasterommet på en varebil fant den svenske tollen i Helsingborg 15 mennesker onsdag morgen.

To menn og en kvinne er pågrepet mistenkt for menneskesmugling, melder nettutgaven til Sydsvenska Dagbladet. En av de tre er norske. Nasjonaliteten til de andre er ikke kjent, melder AFP. De tre er 30, 31 og 22 år gamle.

Nekter kjennskap til flyktningene
De tre nekter enhver forfatning med menneskene som var gjemt i lasterommet. De hevder å ha latt varebilen stå uten tilsyn under overfarten fra danske Helsingør til Helsingborg.

- De hevder at de forlot varebilen på bildekket og gikk opp for å drikke kaffe i fergens kafeteria under overfarten. De skjønner ikke hvordan de 15 personene har havnet i varebilen deres, sier Anders Arvidsson i det svenske politiet til Sydsvenska Dabladet.

Bilen ble stanset ti på seks onsdag morgen etter overfarten fra Danmark.

- Vi avhører dem nå og vil etter det bestemme oss for hva som vil skje med dem, sier Arvidsson til AFP.

Tollmyndighetene i Helsingborg undersøker om de 15 betalte for å bli transportert til Sverige, før de vil bli overlatt til innvandringsmyndighetene.

Fra Afghanistan og Irak
De 15 flytningene har nå søkt asyl i Sverige.


- 11 av dem er fra Afghanistan og fire fra Irak. Samtlige er rundt 25 år gamle. Det er ingen barn eller familier med denne gruppen. De er nå transportert til innvandringsmyndighetene i Malmö, og har søkt om asyl i Sverige, sier pressekontakt i Skåne-politiet Charley Nilsson til TV 2 Nettavisen.

Måtte betale
Flyktningene har i korte avhør fortalt at de har betalt for å komme til Sverige.

- I de korte førhørene som er blitt gjort av flyktningene har det kommet fram opplysninger om at de er fra Irak eller Afghanistan, at de nå sist kom fra Danmark og at de har måttet betale for å komme seg til Sverige, sier Christer Wingren i politiets spaningsgruppe, til Helsingborg Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.