RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bill Clinton eksploderte - igjen

Sist oppdatert:
Ekspresidenten har vært snill gutt lenge nok.

Søndag demonstrerte Bill Clinton nok en gang at han har en kort lunte. Episoden som allerede har fått mye medieoppmerksomhet i amerikanske medier, skjedde da han skulle tale for Californias superdelegater.

Før talen sto han og pratet med rundt 15 superdelegater. Ifølge de som var til stede var han først sjarmerende, men da gruppen skulle ta et fellesbilde, sa Rachel Binah noe hun ikke skulle sagt.

- Judas
Binah var delegat for Bill Richardson før, men støtter nå Hillary. Hun sa til Bill at hun syntes det var synd at Clinton-støttespilleren James Carville kalte Richardson en «Judas» fordi han støttet Barack Obama.

Ta tente Bill på alle plugger:

- Fem ganger sa han (Richardson) til mitt ansikt at han aldri ville gjøre det, sa Bill til Binah og rettet en pekefinger mot henne, ifølge avisen San Francisco Chronicle.

Deretter begynte den tidligere presidenten på en tirade om medias urettferdige behandling av Hillary og andre såre emner.

Fikk unnskyldning
Deltakerne på møtet ble sjokkert over oppførselen til Bill.

- Det var en av de verste politiske møtene jeg har vært på, sier en av superdelegatene som var til stede.

Da Binah kom hjem senere på dagen lå det en beskjed til henne på telefonsvareren. Beskjeden var fra Art Torres, lederen for Det demokratiske partiet i California. Torres sa at Bill hadde bedt ham om å overleve en unnskyldning for det som skjedde.

Belastning
Siden presidentvalgkampen i USA for alvor begynte i januar, har Bill vært både en belastning og styrke for kona Hillary Clinton.

Han har mange støttespillere fra sin tid i Det hvite hus, men flere ganger har han kommet med uttalelser som har skadet Hillarys kamp mot Barack Obama.

Bill fikk spesielt mye kritikk sine uttalelser om Obama, og etter Hillarys katastrofale nederlag i Sør Carolina fikk ekspresidenten nærmest munnkurv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere