*Nettavisen* Nyheter.

Bill i Hillarys nye valg-video

Foto: Scanpix/Reuters

Bill Clinton reklamerer for kona i en ny 15-minutters valgkampvideo. Men Hillary blir også buet ut i videoen.

27.05.06 21:26

AP har tatt en titt på den nye valgkampvideoen til den demokratiske senatoren Hillary Clinton, som stiller til gjenvalg for New York. Budskapet er rettet mot de som gang på gang har dømt Clintons politiske karriere nedenom og hjem.

Clintonene ler av Bush
Den nye videoen, som skal presenteres på Demokratenes landsmøte i Buffalo onsdag, starter med et klipp av daværende presidentkandidat George Bush som sier:

- Det skal bli et stort øyeblikk når den sittende visepresidenten utfører sin avsluttende offisielle plikt, og det blir å sverge inn USAs nye senator fra New York, Rick Lazio, skriver AP.

Kryssklipp: En leende seenator Hillary Clinton. Og så en smilende tidligere president Bill Clinton.

- De såkalte ekspertene dømte henne nedenom og hjem mange ganger, sier Bill i videoen. Før videoen beveger seg over til et klipp av folkemasser som roper "Dra hjem, Hillary!" og Lazio som ruver fysisk over henne i en debatt.

Clinton vant New York-valget overlegent.

- En løvinne
Videoen reklamerer for Hillary Clintons tidligere meritter i Senatet innen helseomsorg, militærkomiteen og arbeidet etter 11. september og karakteriseres som sterkt følelsesladd.

- Jeg ser for meg Hillary som en løvinne som beskytter barna sine, erklærer for eksempel tidligere New York-aktor Linda Fairstein, mens et av ofrene etter 11. september erklærer at Hillary får sakene unnagjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.