*Nettavisen* Nyheter.

Bill «sparket» av kona

Clinton-kampanjen har fått nok av Bill Clintons aggressive angrep mot rivalen Barack Obama.

Søndag var det tid for ettertanke for Clinton-kampanjen etter Hillarys enorme tap mot Barack Obama i nominasjonsvalget i South-Carolina. Demokrater både i og utenfor Clintons krets har debattert hvorvidt Bill Clintons gjentatte angrep mot Obama har vært til skade for Hillary.

- Jeg tror at hans tøffe stil har polarisert valgkampen og polarisert velgerkretsen, noe som har resultert i at det har blitt vanskeligere for senator Clinton å uttrykke sitt budskap, sier Celinda Lake, som er en analytiker og meningsmåler for Demokratene, til New York Times.

Trekke seg tilbake
New York-Demokraten Charles B. Rangel sa søndag at Bill Clinton skal trekke seg tilbake fra den aktive rollen han har hatt etter Iowa-valget.

- Han er nødt. Fokuset må tilbake på Hillary. Alt han bryr seg om er jo kona, og dette må være hennes valgkamp å vinne, og det har handlet altfor mye om hans rolle, sier Rangel til avisen.

LES OGSÅ: Hillary: - Bill gikk for langt

Clinton-rådgiverne sier at Bill Clinton vil fortsatt drive valgkamp for Hillary på heltid frem til supertirsdag 5. februar, men de understreker at han vil ha en mer positiv fremtoning.

Hillary Clinton har tidligere innrømmet at ektemannen har blitt revet med i angrepene mot Barack Obama. Og nå har altså Clinton-rådgiverne på vegne av Hillary gitt ektemannen en mer tilbaketrukket rolle.

Ifølge rådgiverne vil Bills rolle fra nå av være tilsvarende engasjement hans før nominasjonsmøtene i Iowa, skriver New York Times. Da var Clinton mer opptatt av å snakke varmt om konas holdninger og verdier, samt tale til studenter ved landets universiteter.

Men etter at Hillary Clinton kom på tredjeplass i Iowa, begynte han å angripe rivalen Barack Obama åpenlyst i media.

Clinton til New Jersey
Clinton-kampanjen opplyste søndag kveld at Bill Clintons neste oppdrag vil være å snakke på et universitet i New Jersey. Delstaten er en av 22 stater som holder valg på supertirsdag.

- Bill Clinton skal fortsette med å drive valgkamp på vegne av hans kone og fortelle hennes historie, og poengtere hvorfor nettopp hun bør bli president, sier Clintons kommunikasjonsdirektør Howard Wolfson.

Tirsdag er det duket for nominasjonsvalg i Florida for både Demokratene og Republikanerne. Men Florida vil ha liten innvirkning for Demokratene fordi delstaten ikke får sendt noen delegater til folkemøtet til sommeren på grunn av intern strid i partiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag