RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bills kampanjesjef støtter Obama

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bill Clintons tidligere valgkampsjef vender Hillary ryggen og støtter Barack Obama.

David Wilhelm var sjef for Bill Clintons valgkampanje i 1992 da han kjempet mot George H.W. Bush. Deretter ble han styreleder i Demokratenes nasjonale komité.

Nå har Wilhelm gitt sin støtteerklæring til Illinois-senator Barack Obama, melder nyhetsbyrået AP. Wilhelm sier at Obama er mer samlende enn Clinton og har større sjanser til å få til samarbeid på tvers av partiene.

Partimøtet i Denver
Wilhelm er en superdelegat, og hans støtteerklæring kan hjelpe Obama i kampen om å få stemmer fra superdelegatene. Dersom verken Clinton eller Obama har 2025 delegater når nominasjonsvalget er over, vil nærmere 800 superdelegater kunne avgjøre hvem som blir nominert under partimøtet i Denver i august.

- Den eneste grunnen til at nominasjonskampen ser ut til å være et jevnt løp, er at så mange superdelegater har gått ut og støttet senator Clinton svært tidlig – altfor tidlig kan det virke som, sier Wilhelm.

Wilhelm forteller at han vil jobbe med å overtale superdelegater til å stemme på Obama fremfor Clinton.

Sjanseløse mot McCain
Han mener at Demokratene er sjanseløse mot John McCain dersom de stiller med Hillary Clinton, men tror de vil vinne med Barack Obama.

Obama fikk en ledelse over Clinton etter Potomac-valget tirsdag. Ifølge APs målinger har Obama 1,275 delegater mot Clintons 1,220.

Clinton-kampanjen anslår at det vil være svært jevnt mellom Obama og Clinton etter nominasjonsvalgene i Ohio, Texas, Vermont og Rhode Island 4. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere