*Nettavisen* Nyheter.

Bin Laden mobiliserer i Irak

Osama bin Laden skifter taktikk. Ifølge Newsweek flytter han nå sine menn fra Afghanistan til Irak.

08.12.03 10:23

I et møte mellom tre representanter fra al-Qaida og to av Afghanistans tidligere ledere fra Taliban, opplyste al-Qaida at organisasjonen nå vil konsentrere seg om Irak som kampstedet mot «de amerikanske korsfarerne».

Al-Qaida vil også redusere sitt månedlige bidrag på tre millioner dollar til afghanske motstandsfolk, kom det fram på møtet. Det sier en Taliban-kilde til magasinet Newsweek.

«Pålitelig kilde»
Kilden, som går under navnet Sharafullah, skal ha vært pålitelig i tidligere saker, og skal angivelig ha vært tolk på møtet som fant sted under muslimenes fastemåned Ramadan. Han har også tolket i korrespondansen mellom Taliban-lederen mulla Omar og bin Laden.

En annen talibankilde har overfor Newsweek bekreftet at møtet fant sted, og også deler av innholdet.

Vellykket
Kilden sier videre at bin Laden mener at opprøret mot de amerikanske styrkene i Irak har vært «100 prosent vellykket så langt».

Det skal være mer enn 1000 al-Qaida-medlemmer, rådgivere og instruktører i Afghanistan, og minst en tredel av disse skal nå være på vei til Irak, gjennom Iran.

Dersom Sharafullahs opplysninger stemmer, vil bin Ladens nye taktikk være dårlige nyheter for George W. Bush. USAs president kjemper hardt for å kvele motstanden i Irak og etablere et demokrati i landet. Klarer han ikke det, spøker det for oppslutningen hans på hjemmebane foran neste års presidentvalg.

Fram til nå har motstanden i Irak stort sett vært utført av irakere som er lojale overfor Saddam Hussein, og bare i mindre grad av utlendinger som har kommet til landet for å utkjempe hellig krig mot amerikanerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.