*Nettavisen* Nyheter.

Bin Laden står sterkt i Saudi-Arabia

Nesten halvparten av innbyggerne i Saudi-Arabia støtter Osama bin Ladens synspunkter, men under fem prosent av de spurte tror det er noen god ide å gi ham styringen i landet.

Meningsmålingen omfatter intervjuer med hele 15.000 saudiere, og ble gjort under ledelse av Nawaf Obaid, en saudisk tjenestemann. Målingen ble tatt opp fra august til november 2003, i etterkant av selvmordsangrepene i hovedstaden Riyadh i mai 2003, hvor 36 mennesker mistet livet. Obaid besluttet først nylig å offentliggjøre resultatet, melder CNN.

- Jeg var overrasket over resultatet, særlig etter selvmordsaksjonene, uttaler Obaid. Spørsmålet intervjuobjektene fikk, var: «Hva er din mening om Osama bin Ladens prekener og retorikk?».

- Folk liker det bin Laden uttalte om hva om foregår i Irak og Afghanistan. Og om USA og sionistkonspirasjonen. Men det han gjør, har liten støtte, sier Obaid.

41 prosent svarte at de støtter sterke og tette bånd til USA, mens bare 39 prosent har tiltro til sine egne væpnede styrker.

- De stoler ikke på sin egen hær, sier Obaid, som synes resultatene er oppsiktsvekkende. Han gjør samtidig oppmerksom på at de nasjonale sikkerhetsstyrkene kommer bedre ut i målingen.

Målingen viser sterk støtte til politiske reformer, og til å la kvinner spille en større rolle i samfunnslivet. For eksempel mener nesten to tredjedeler at kvinner bør få lov til å kjøre bil, noe som i dag er forbudt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.