*Nettavisen* Nyheter.

Bin Laden-vakt drept

En av Osama bin Ladens livvakter og Al-Qaidas operasjonleder i Nord-Waziristan ble torsdag drept i harde kamper i Pakistan.

21.04.06 19:54

De pakistanske styrkene fortsatte torsdag offensiven i Qabael-område mot opprørere fra Al-Qaida-nettverket og det tidligere Taliban-regimet i Afghanistan, skriver den London-baserte avisen Al-Hayat.

Etterlyst i USA
Al-Qaidas operasjonsleder, Marwan Alsory, ble drept torsdag kveld etter sammenstøt med pakistanske militære styrker i landsbyen Kar på den afghanske siden av grensen. Marwan er saudi-arabisk statsborger og skal ifølge Al-hayat være etterlyst av USA.

Avisen melder at også Hussam Abbed-Allatif Abo Bakar (32) ble drept i går etter at amerikanske fly bombet flere områder i Afghanistan.

Hussam er en av Osam Bin Ladens livvakter, og var gift med Fatima Alzahra. Sistnevnte er datter av Al-Qaida-toppen Ayman Al-Zawahri.

Stadige kamper
Det er foreløpig uklart om Osama bin Laden eller Al-Zawahri var i området under sammenstøtene, men det har vært flere trefninger de siste ukene.

Nord-Waziristan er et sentralt område for både arabiske, sentralasiatiske og afghanske krigere. Også lokale innbyggere har økt sin motstand mot de pakistanske sentralmyndighetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.