RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bin Ladens lege hjelper ofre

Sist oppdatert:
Tidligere var han Osama bin Ladens doktor. Nå bidrar han i redningsarbeidet i Pakistan.

Den pakistanske legen Amer Aziz behandlet tidligere Osama bin Laden. Nå er han blant hundrevis av frivillige fra en islamsk gruppe som deltar i hjelpearbeidet i de jordskjelvrammede områdene nordvest i Pakistan og Kashmir, melder AP.

Veledighet
- Vi har sendt 50 lastebiler med utstyr til Kashmir og andre pakistanske områder der jordskjelvet drepte tusenvis av mennesker, sier Yahya Mujahid, talsmann for Jamat-e-Dawad. Gruppen beskriver seg selv som en veledighetsorganisasjon.

Gruppen blir ledet av Hafiz Mohammed Saeed, en tidligere geistelig, som grunnla Lashkar-e-Tayyaba, en motstandsgruppe mot India i 1989.

Bannlyst
Lashkar-e-Tayyaba ble bannlyst av den pakistanske presidenten Pervez Musharraf etter at New Delhi beskyldte gruppen for å være involvert i angrepene på det indiske parlamentet i desember 2001. 14 mennesker ble drept, og forholdet mellom Pakistan og India ble kraftig forverret.

Jamat-e-Dawad har satt opp et felthospital i Muzaffarabad, hvor jordskjelvet forsaket store ødeleggelser.

- Leger og kirurger har hittil behandlet 600 pasienter under ledelse av Amer Aziz, sier Mujahid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere