Gå til sidens hovedinnhold

Biskoper fordømmer vold

Sørafrikanske og zimbabwiske biskoper fordømmer nå overgrep, tortur, voldtekter og drap som unge regjeringstilhengere i Zimbabwe står bak.

I en ny rapport krever biskopene internasjonalt press mot Zimbabwe for å oppløse et nasjonalt ungdomstreningsprogram, som biskopene mener i virkeligheten er et "paramilitært treningsprogram som har som mål å skape antidemokratiske, rasistiske og xenofobiske holdninger blant Zimbabwes ungdom", melder NTB.

Flere tidligere medlemmer av militsen brøt sammen i gråt da de fortalte om grusomhetene de hadde begått og mishandlingen de ble utsatt for i treningsleirene i forbindelse med at rapporten ble lagt frem.

Ungdomsguppene brukes av regjeringspartiet ZANU-PF i valgkamper. De blir ikke straffet for lovovertredelser, og kan sette opp veisperringer, ødelegge opposisjonens møter og skremme velgerne, skriver biskopene i rapporten.

Mellom 30.000 og 50.000 ungdommer har ifølge rapporten blitt medlemmer av militsgruppene siden dannelsen. I treningsleirene blir ungdommene mishandlet, blant annet ved at guttene voldtar jentene, og ved at de tvinges ut på lange løpeturer.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene