*Nettavisen* Nyheter.

«Bjarne Håkon Hanssen til Afghanistan»

Foto: Øyvind Ludt (TV 2 Nettavisen)

Erling Borgen og hundrevis av andre demonstrerte onsdag mot utsendelsen av de afghanske flyktningene.

21.06.06 19:56

«Kampen fortsetter - la afghanerne bli», «Bjarne Håkon Hanssen - til Afghanistan», ropte aktivistene, som bar på en 50 meter lang liste med underskrifter til støtte for afghanerne.

Det flere hundre meter lange demonstrasjonstoget startet klokken 17 på Domkirken, og fortsatte oppover Karl Johans gate. Ferden endte på Stortinget, hvor markeringen fortsatte med en rekke appeller, deriblant fra journalist og NRK-veteran Erling Borgen.

Moralsk ansvar
- Jeg engasjerer meg i denne saken fordi dette er et spørsmål om menneskerettigheter. Vi er med i krigen, og da har vi et moralsk ansvar for dem som er rammet, sier Erling Borgen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Øyvind Ludt

Borgen mener den norske regjeringen må gi permanent opphold til alle afghanerne, inkludert dem som er fra Kabul.

Tirsdag kveld ble den 26 dager lange sultestreiken blant de afghanske flyktningene ved Domkirken avblåst. Flyktningene valgte å kaste inn håndkleet etter uttalelser fra regjeringen om at de likevel vil følge rådene fra FN, og ikke sende noen til Kabul uten at de kan garantere for sikkerheten deres.

Kampen fortsetter
Til tross for at sultestreiken er avsluttet, har ikke afghanerne gitt opp kampen for opphold i Norge.

- Vi fortsetter kampen med nye midler. Målet er at alle flyktningene skal få vurdert sin sak på nytt, og at alle skal få juridisk bistand, sier talsmannen Zahir Athari til TV 2 Nettavisen.

Foran Stortinget holder Athari appell for de andre demonstrantene, og Athari benytter anledningen til å takke for all støtten afghanerne har fått den siste tiden:

- Vi vil takke våre norske brødre og søstre for deres solidaritet. Dere ga oss håp og makt når det ikke var noe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.