RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjeffet - ble arrestert

Sist oppdatert:
En 19 år gammel gutt måtte møte i retten etter å ha bjeffet til to hunder.

(iOslo.no ) Rettssak-farsen kostet den nette sum av 96000 kroner.

Gutten hadde tidligere blitt advart av politiet etter å ha vært frekk, og ble arrestert da han bjeffet mot to labradorer idet han passerte et hus i Newcastle.

- De bjeffet for harde livet så jeg knurret litt til dem og sa «voff, voff». Før jeg visste ordet av det, ble jeg lagt i håndjern av to politibetjenter. Jeg måtte tilbringe fem timer i arresten, sier 19-åringen til The Sun.

Saken ble deretter brakt for retten. Først ble han funnet skyldig i forstyrrelse av den offentlige ro og orden, og idømt en bot på 50 pund, tilsvarende om lag 600 norske kroner.

- Dommerfullmektige dømte ham for å ha forårsaket forstyrrelse, uro eller engstelse for hundeeieren – selv om hun ikke klaget inn saken, står det å lese i dommen. Hundens eiere ønsket nemlig ikke å ta saken videre.

- Hundene var ikke opprørt, og vi ønsket ikke at han skulle blitt rettsforfulgt. Men politiet fortalte oss at han måtte møte i retten, noe vi syntes var svært overraskende, sier moren i huset til The Sun.

Saksomkostningene økte ytterligere da 19-åringen anket saken. Her fikk han imidlertid medhold, og ble frifunnet.

- Jeg tror ikke å bjeffe til en hund er et lovbrudd, selv om tiltalte tidligere har blitt fortalt av politiet å roe språkbruken. Han gjorde tydeligvis nettopp dette da han snakket til hundene i stedet for å fortsette å banne til politiet, sier dommeren i Newcastle Crown Court.

- Det er helt utrolig. Dette har vært en vits fra ende til annen, sier 19-åringen.

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere