RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnen funnet død i Sverige

Sist oppdatert:
Bjørnen som angrep den svenske trebarnsfaren Johan Vesterlund ble tirsdag funnet død.

Etter flere forsøk på å hente ut den bjørnedrepte 40-åringen Johan Vesterlund, fant tirsdag jegere bjørnen død, skriver Aftenposten.

Et forsøk på å avlive bjørnen fra et helikopter måtte avbrytes på grunn av dårlig vær. Den skadeskutte bjørne voktet på liket av Vesterlund og lot ingen komme i nærheten.

Tirsdag morgen gikk to spesialinnkalte jegere med bjørnehunder inn mot stedet sammen med politiets innsatssjef. Da de kom fram til stedet der Vesterlund lå, var bjørnen død.

- Lynraskt
Trolig har den dødd av skadene den fikk da den overrasket Vesterlund og en jaktkamerat.

Det var vaktkameraten Thomas Lund som fant liket av Vesterlund liggende på kanten av en ravine.

- Angrepet må ha skjedd lynraskt, sier han til Expressen. Han kom til stedt hvor han fant vennens døde kropp sammen med en hundefører fra politiet.

Aggressiv
- I snøen var det fullt av bjørnespor, sier Thomas Lund, som forteller at han umiddelbart skjønte hva som hadde skjedd. I neste sekund ble han selv angrepet av bjørnen.

- Den var utrolig aggressiv, men heldigvis oppdaget en annen søkepatrulje bjørnen da den var på full fart mot oss, og skjøt et varselsskudd.

Bare femti meter unna, stakk bjørnen av.

- Johan hadde bare rukket å løsne ett skudd, hele angrepet må ha gått utrolig fort. Men bjørnen er skadeskutt, sier Thomas Lund. Redningsmannskapene ble hentet ut av et helikopter, men måtte la liket av den drepte jegeren ligge igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere