*Nettavisen* Nyheter.

Blair: - Finner kanskje ikke Irak-våpen

Tony Blair Foto: (AP)

Den britiske statsministeren Tony Blair sa søndag at Saddam Husseins påståtte masseødeleggelsesvåpen kanskje aldri vil bli funnet.

14.01.04 10:27

- I et land som er dobbelt så stort som Storbritannia, vil det ikke være overraskende om vi ikke finner stedet hvor disse tingene ble gjemt, sa Blair i et TV-intervju med BBC.

På spørsmål om det hadde vært galt å legge så stor vekt på trusselen fra de påståtte masseødeleggelsesvåpnene i forkant av Irak-invasjonen, svarte Blair at han var usikker, melder NTB-AFP-Reuters.

- Vi mottok etterretning om Saddams våpenprogrammer, og handlet på bakgrunn av det. Men svaret på spørsmålet er "jeg vet ikke", sa Blair.

Ifølge avisene New York Times og Washington Post har USA nylig trukket ut 400 våpeninspektører fra Irak. En rapport fra den amerikanske Carnegie-stiftelsen for internasjonal fred konkluderer med at Bush-administrasjonen har gitt et falskt blide av hvor stor trussel Iraks våpenprogram utgjorde.

Blair sier til BBC at han støtter prinsippet om at en minister bør trekke seg dersom han eller hun blir tatt i løgn.

Flere britiske medier og medlemmer av det konservative partiet mener Blair løy i forbindelse med selvmordet til den britiske forskeren og tidligere våpeninspektøren David Kelly.

Kelly tok sitt eget liv etter at det ble kjent at han hadde gitt opplysninger om regjeringens håndtering av Irak-konflikten til den statlige kringkasteren BBC.

Rapporten fra høringen om dødsfallet vil bli offentliggjort av den såkalte Hutton-kommisjonen i løpet av de kommende ukene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.