Blair avviser uenighet med Bush

Dagen før toppmøtet mellom Tony Blair og George W. Bush benekter britenes statsminister at det er oppstått uenighet mellom USA og Storbritannia om håndteringen av Irak.

Blair møtte torsdag FNs generalsekretær Kofi Annan i New York. Den amerikansk-britiske okkupasjonsmakten forsøker å få FNs hjelp til å finne ut hvem som skal overta makten i Irak etter 30. juni, og til å få kontroll over motstanden som har blusset opp i Irak de siste ukene.

Mellom sine møter med Annan understreket Blair at det er det felles målet som er viktig i Irak.

- Selvsagt må vi sette i verk tiltak for å opprettholde ro og orden. Vi opprettholder ro og orden for at den politiske prosessen, som vil la det irakiske folket bli demokratisk styrt, skal kunne slå rot, sier den britiske regjeringssjefen.

- Den beste garantien for fremtidig sikkerhet er at vi lykkes i Irak, sier Blair, og understreker at okkupasjonsmakten fortsatt er fast bestemt på å lykkes med å få til en demokratiseringsprosess i Irak.

Blair og Annan møttes i 40 minutter, og skulle også ha en arbeidsmiddag sammen før Storbritannias statsminister setter kursen mot Washington og møter med George W. Bush. Møtet mellom de to nære allierte er blitt beskrevet som et krisemøte mindre enn tre måneder før makten i Irak skal overlates til irakerne selv.

Tony Blair gjentok også ønsket om en ny FN-resolusjon om Irak, i håp om at en slik kan bidra til å styrke arbeidet med å få i gang en politisk prosess i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag