*Nettavisen* Nyheter.

Blair blir bankmann

Foto: (AP)

Tony Blair har fått jobb i amerikansk storbank.

10.01.08 12:37

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Tony Blair begynner å jobbe for JPMorgan Chase. Selv sier han at dette bare er en av få stillinger han forventer å ta i den private sektor.

NA24 - din næringslivsavis

Tony Blair gikk av som statsminister i Storbritannia i fjor, og skal jobbe deltid som bankrådgiver hos JPMorgan, skriver Financial Times torsdag. Her planlegger han å bruke sin erfaring og sine kontakter for å komme med blant annet politiske og strategiske råd til den amerikanske banken US bank.

204918

Se flere saker fra NA24-TV her

Høy lønn
Blairs lønn er ennå ikke bestemt, men en rekrutteringskonsulent fra New York mener den vil komme på mer enn 500.000 pund i året.

Jamie Dimon, administrerende direktør i JPMorgan, sier til Financial Times at Blair vil bli ekstremt mye verdt for bedriften.

- Det er bare en håndfull mennesker i verden som har den kunnskapen og de kontaktene som han har.

Blair sier til Financial Times at han forventer flere små avtaler med bedrifter i andre sektorer.

- Jeg har alltid vært interessert i handel og den globale innflytelsen. I disse dager, er skjæringspunktet mellom politikk og økonomi i alle deler av verden, inkludert de begynnende markedene, veldig sterk.

Populært for flere tidlige ledere
Blair er ikke den første som tar jobb som rådgiver. Sir John Major, Blairs forgjenger og tidligere president George Bush senior ble begge rådgivere hos det private amerikanske investeringsselskapet Carlyle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.