RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blair frir til homofile

(Scanpix)
Kampen om velgerne foran vårens nyvalg i Storbritannia er i gang. I dag går statsminister Tony Blair ut og frir til homofile velgere.

- Storbritannia kan få en åpen homofil statsminister en dag. Det mener dagens statsminister Tony Blair.

Blairs homseuttalelse kom i et intervju med det homofile ukebladet «Attitude», gjengitt i den britiske avisen Independent lørdag.

På spørsmål om han tror britene vil akseptere en homofil leder, svarte han:

- Ja. Personlig tror jeg ikke folk vil avvise en statsminister utelukkende på bakgrunn av at han er homofili.

Homofile statsråder
I Norge har vi i dag har en åpen homofil statsråd, finansminister Per Kristian Foss. Blair sa at han har hatt hatt flere homofile ministre i sin regjering.

- Vi har ingen (åpne homofile statsråder, red.anm) for øyeblikket. Men det er ingen spesiell grunn til det. Vi har flere homofile visestatsråder, sa Blair til ukebladet.

Den britiske statsministeren understrekte ifølge nyhetsbyrået AP at hans regjering har gjort flere viktige fremstøt for å promotere homofiles rettigheter, blant annet ved å senke aldersgrensen til homofil sex lik til den som heteroseksuell sex og å vedta en partnerskapslov som gir homofile partnere de samme rettighetene som gifte par.

Konservativ leder snur
- Vi har fremdeles masse som må gjøres, men endringene vi har gjennomført har vært svært viktige. Homofile er blitt en del av den politiske kulturen nå, sa Blair.

Lederen for det konservative opposisjonspartiet, Michael Howard, som blir Blairs største utfordrer ved valget man antar vil bli holdt i mai, sa til «Attitude» at han tok feil på 80-tallet da han forsøkte å hindre lokale styresmakter i Storbritannia å promotere homoseksualitet. Howard møtte sterk motstand av homofile rettighetsgrupper og Blair tok senere over regjeringsmakten.

- Jeg har forandret mening. Jeg tror jeg tok feil. Ja, jeg tok feil, sier Howard nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere