RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Blair går om to år

Tony Blair kommer til å gi seg som statsminister i Storbritannia om to år, melder The Independent. Finansminister Gordon Brown blir trolig hans etterfølger.

Ifølge avisa har Blair sagt til Gordon Brown at det ikke er noen annen utfordrer til jobben. Han har derfor bedt valgkampsjef Alastair Campbell om å forberede en glatt overgang, erfarer avisa.

Tony Blair har uttalt at han vil sitte en ny periode hvis han blir valgt, men til og med hans nærmeste medarbeidere innrømmer at det ikke vil skje. I dag er Blair blitt advart om at det i så fall er uakseptabelt for hans parti.

Lord Hattersley, som er tidligere leder av Labour-partiet, sier at han forventer at Blair går av etter to år. Selv om Labour-partiet vil få et stort flertall ved kommende valg, vil statsministeren ikke kunne kreve et personlig mandat. Han skylder Brown seieren, hevder Hattersley.

Mange mener at Brown må være "Nye Labour" for å kunne bli partileder og ny statsminister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere