RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Blair holder på knapp ledelse

Sist oppdatert:
Statsminister Tony Blairs Labour-parti leder fortsatt på britiske meningsmålinger, men forspranget til den konservative opposisjonen er redusert.

I den ferske målingen som er offentliggjort i avisen The Independent, svarer 39 prosent av de spurte at de ville stemt Labour ved et valg, ned tre prosentpoeng i forhold til samme måling for februar. De konservative får en oppslutning på 34 prosent, opp fire prosentpoeng fra februar, melder nyhetsbyrået AP. 19 prosent av de spurte, sier de ville stemt på liberaldemokratene, viser målingen.

Tendensen i denne målingen bekrefter en tendens som har vist seg i flere andre målinger den siste tiden; de konservative er i ferd med å redusere Labour-forspranget i det valget nærmer seg. Det er ventet at statsminister Tony Blair snart vil varsle at det blir nyvalg i Storbritannia i mai. De fleste observatører regner imidlertid med at Blair vil sikre seg en ny periode som regjeringssjef i valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere