RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tony Blair
Tony Blair (AP)

Blair i hardt vær - angrer utspill

Storbritannias statsminister Tony Blair har allerede begynt å angre på forslaget om folkeavstemning om EUs grunnlov. Det skriver avisa Sunday Times med henvisning til anonyme kilder ved statsministerens kontor.

Forslaget beskrives som den største politiske U-svingen i Blairs karriere, og er et sjansespill siden et stort flertall av britene foreløpig er motstandere av EU-grunnloven.

- Tony angrer på dette allerede. Alt sammen ble gjort på sparket, men det er typisk ham, sier en kilde i Downing Street nr. 10 til Sunday Times.

Ga etter for press?

En av grunnene skal være at kursendringen blir oppfattet som et svakhetstegn hos Blair, som lenge har vært motstander av en folkeavstemning. Flere kommentatorer mener han ikke har klart å stå imot presset fra regjeringsmedlemmer som lenge har ønsket folkeavstemning, spesielt utenriksminister Jack Straw.

Andre medlemmer av regjeringen har imidlertid et annet syn på spørsmålet. Ifølge flere britiske aviser står Blair overfor et lite opprør blant sine egne ministere på grunn av avgjørelsen han tok for vel en uke siden.

Rasende minister

Innenriksminister David Blunkett er rasende fordi han først fikk høre om Blairs grunnlovs-planer gjennom media etter at han kom hjem fra en reise i USA, skriver The Independent.

Utdanningsminister Charles Clarke og forsvarsminister Geoff Hoon har begge unnlatt å gi klar støtte til Blairs utspill når de er blitt intervjuet om saken i løpet av helgen. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere