RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blair innrømmer ikke Irak-feil

Tony Blair
Tony Blair (AP)
Den britiske regjeringen vil slett ikke innrømme at det var feil å hevde at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen før krigen.

En talsmann for statsminister Tony Blair sier at letingen etter Iraks forbudte masseødeleggelsesvåpen må fortsette, trass i at lederen for de amerikanske våpeninspektørene nå sier de neppe fantes.

Ikke ferdig
Blair mener at amerikanske Iraq Survey Group ikke har fullført sitt arbeid.

- Det er viktig at folk er tålmodige og lar Iraq Survey Group fortsette sitt arbeid. Det er fortsatt arbeid å gjøre, og vi må vente på det. Vår holdning har ikke endret seg, sa talsmannen som svar på David Kays avgang.

Kay gikk av som leder for Iraq Survey Group fredag etter nesten et års leting etter forbudte våpen, og sa da at han ikke lenger tror det fantes masseødeleggelsesvåpen i landet før krigen.

Lagelig til for hogg
Blair står lagelig til for hogg etter at han brukte masseødeleggelsesvåpen som hovedargument for å støtte USAs krig mot Irak.

Både hans tidligere utenriksminister Robin Cook, som var imot krigen, og det konservative opposisjonspartiet appellerte til Blair om å innrømme at han tok feil.

- Det begynner å bli ganske uverdig for en statsminister å fortsette å insistere på at han hadde rett hele tiden, når alle nå kan se at han tok feil, selv når lederen for de amerikanske våpeninspektørene sier han tok feil, sa Cook lørdag.

De konservative ba om en offentlig høring om den britiske beslutningen om å delta i krigen mot Irak.

- Kays avgang reiser alvorlige spørsmål om Blair og hvorfor han sa det han sa om masseødeleggelsesvåpen i fjor, både før og etter krigen, sa partiets talsmann for utenrikspolitikk, Michael Ancram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere