*Nettavisen* Nyheter.

Blair må hvile etter hjerteflimmer

Foto: Kieran Doherty (Reuters)

Storbritannias statsminister Tony Blair har fått ordre av legene om å hvile i ett døgn etter å ha blitt innlagt på grunn av uregelmessig hjerterytme.

20.10.03 09:22

50-åringen har aldri tidligere hatt hjerteproblemer, men ble innlagt ved Hammersmith-sykehuset i London søndag etter å ha klaget over brystsmerter.

El-sjokk
Legene konstaterte en tilstand som forårsaker irregulariteter i hjerterytmen og kortpustethet. Firebarnsfaren ble holdt på sykehuset i mer enn fem timer og behandlet med svake elektrosjokk for å få hjerterytmen tilbake til det normale.

Siden ble Blair sendt hjem med beskjed om å hvile i ett døgn.

I full jobb tirsdag
Tony Blair har avlyst en tale i Underhuset, men kommer til å holde møter i statsministerboligen i Downing Street. Fra offisielt hold forsøker man å tone ned det som har skjedd, og sier at statsministeren vil være tilbake i full sving fra tirsdag morgen.

Blair har vært under stort press de siste månedene, spesielt på grunn av landets Irak-politikk. Eksperter sier imidlertid at hjerteflimmeret ikke nødvendigvis skyldes jobb-stress. Tilstanden rammer tilfeldig, sier helseeksperter BBC har snakket med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.