RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ØNSKER OMKAMP: Tony Blair (t.v.), her sammen med utenriksminister Børge Brende (H) under et besøk i Norge, vil ha omkamp om brexit
ØNSKER OMKAMP: Tony Blair (t.v.), her sammen med utenriksminister Børge Brende (H) under et besøk i Norge, vil ha omkamp om brexit Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Blair maner til kamp mot brexit

Sist oppdatert:
Britenes tidligere statsminister Tony Blair maner til kamp mot brexit og oppfordrer britene til å gjøre opprør mot beslutningen om å forlate EU.

De drøyt 17 millioner britene som stemte for å forlate EU i folkeavstemningen, gjorde dette "uten kunnskap om de virkelige vilkårene for brexit", sa Blair i en tale i London fredag.

Kaller Blair arrogant

Blair, som var statsminister fra 1997 til 2007, maner nå ifølge BBC til kamp mot beslutningen og sier at han "vil samle støtte for å hindre det nåværende rushet utfor stupet".

Den konservative politikeren Iain Duncan Smith kaller Blair arrogant, udemokratisk og et bevis på hvordan den politiske eliten er helt ute av takt med det britiske folk. Smith er tidligere arbeidsminister og har markert seg som en ivrig forkjemper for EU-utmeldelse.

Les også: Øystein Olsen advarer mot Trump-effekt

Ikke en ny folkeavstemning

En talsmann for regjeringen avviser også Blairs utspill og understreker at det britiske folk med all tydelighet sa sin mening i folkeavstemningen 23. juni i fjor.

– Det kommer ikke til å bli noen ny folkeavstemning, sier talsmannen.

(©NTB)

Les også: Parlamentet tok ett skritt nærmere BrexitMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere