Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blair mangler 20 stemmer

Tony Blair
Tony Blair Foto: (AP)
Sist oppdatert:
Tony Blairs regjering går mot nederlag i Underhuset, med mindre partiets egne folkevalgte snur i saken om økte studieavgifter.

Visestatsminister John Prescott anmoder på det sterkeste de Labour-representantene som har truet med å gå mot regjeringens forslag, om å snu.

- For å være helt ærlig: Slik tallene er for øyeblikket kommer regjeringen til å gå på et nederlag dersom ikke flere personer snur og forplikter seg til å støtte Labour-regjeringen, sier Prescott til BBC radio.

Mangler 20 stemmer
Tirsdag kveld skal det britiske Underhuset stemme over Blairs planer om en tredobling av studieavgiftene til 3.000 pund, omkring 37.500 kroner. Så mange som 160 av regjeringspartiet Labours representanter i forsamlingen vurderer å stemme mot planene. Avstemningen kan være avgjørende for Tony Blairs politiske fremtid.

Ifølge en opptelling gjort av The Guardian mangler Blair 20 stemmer i Underhuset for å få gjennom det omstridte forslaget.

- Dette er en opplagt sak. Støtter du Labour-regjeringen eller ikke. Dette er ingen enkel situasjon for Tony. Vi må vinne denne avstemningen, sier John Prescott.

Har flertall
Labour har et komfortabelt flertall på 161 plasser i Underhuset. Men dersom minst 81 av partiets representanter i tillegg til alle de opposisjonelle stemmer mot forslaget om tredobling av studieavgiften, vil forslaget lide nederlag.

Enklere blir det ikke for Blair onsdag når Lord Huttons rapport om våpeneksperten David Kellys selvmord legges fram. I et intervju med The Observer sier regjeringssjefen at han er innstilt på fortsatt å være statsminister når uka er omme, men han har tidligere antydet at han kan komme til å gå dersom Hutton mener han har løyet, skriver NTB-AFP.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!