Gå til sidens hovedinnhold

Blair øker forspranget

Storbritannias statsminister Tony Blair og partiet Labour øker forspranget til de konservative, viser en ny meningsmåling.

Meningsmålingen, som er utført for avisa The Independent, gir Labour 42 prosent oppslutning, en framgang på fire poeng fra forrige måned, melder Reuters. Det konservative partiet får 30 prosent oppslutning, en tilbakegang på to poeng.

Ifølge The Independent er dette Labours sterkeste ledelse i noen måling siden mai 2003, to måneder før Storbritannia sluttet seg til den USA-ledete invasjonsstyrken som rykket inn i Irak for styrte Saddam Hussein.

Blair har måtte tåle mye kritikk og sviktende oppslutning etter at han gikk i ledtog med USA og president George W. Bush i Irak. Men politiske kommentatorer forventer likevel at han greit vil sikre seg en tredje periode i nummer 10, Downing Street. Blair kom til makten i 1997 og sikret seg en ny periode i 2001. Han har ennå ikke annonsert noen ny dato for valget, men det er ventet at det vil finne sted 5. mai.

Partiet The Liberal Democrats, som gikk imot krigen i Irak, gikk tre poeng tilbake og fikk en oppslutning på 18 prosent i den siste målingen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken